سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نقل می کنند که امام صادق علیه السلام این دو بیت را بارها برای مَثَل زدن می خواند [کنز الفوائد]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :8
کل بازدید :1265
تعداد کل یاداشته ها : 15
103/2/27
7:45 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
mahyar kermani[0]

خبر مایه
بایگانی وبلاگ
 
بهمن 96[7] دی 83[1]

خدمات درمانی در ایران و ارزش خدمات بخش‌های پزشکی در سال 2002 تقریباً 244میلیارد دلار آمریکا بود؛ و پیش بینی شده بود تا سال 2007 به 31 میلیارد دلار آمریکا افزایش یابد.

ایران با جمعیت تقریباً 70میلیون نفری یکی از کشورهای پرجمعیت خاورمیانه‌است. ایران در مواجهه با مشکلات معمول کشورهای از نظر جمعیت شناسی جوان منطقه‌است  که تاکنون همگام با رشد، درخواستهای زیادی برای خدمات عمومی متنوع داشته‌است.

جمعیت به زودی به سن کافی برای تشکیل خانواده? جدید می‌رسند که سطح رشد جمعیت و بعد از آن نیاز به زیربنای سلامت عمومی و خدمات را افزایش می‌دهد.

انتظار می‌رود تمام هزینه‌های خدمات درمان از 24?3هزار میلیارد دلار در سال 2008 به 50هزار میلیارد تا سال 2013 افزایش داشته باشند که نشان دهنده افزایش درخواست در خدمات پزشکی می‌باشد.

کل هزینه‌های درمانی ایران در سال 2005 برار با 20/4 درصد از تولید ناخالص ملی بود. 733 درصد از ایرانیان تحت پوشش بیمه درمانی می‌باشند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در آخرین گزارش خود  عملکرد سطح سیستم بهداشتی در ایران را پنجاه و هشتمین سطح بهداشتی و عملکرد کلی سیستم سلامتی در ایران را رتبه 93 را در میان دولتهای جهان اعلام کرد.

وضعیت بهداشتی در ایران نسبت به دو دهه قبل بهبود یافته‌است. ایران به واسطه برپایی شبکه وسیع خدمات بهداشتی اولیه توانست خدمات پیشگیری بهداشت عمومی را عرضه کند، در نتیجه سطح مرگ و میر مادر و کودک به طور قابل توجهی کاهش یافته و جالب اینکه متوسط طول عمر زندگی از زمان تولد افزایش یافته‌است. مرگ و میر نوزادان و کودکان زیر 5 سال در سال 20000 در مقایسه با سال 1970 که از هر 1000 نوزاد 122 نفر و از 1000 کودک زیر  5 سال 191 نفر می‌مردند، به ترتیب 28?6 و 35?6 از هزار تولد زنده کاهش یافته‌است.

دسترسی به ایمن‌سازی کودکان در اکثریت جمعیت شهری و روستایی امکان‌پذیر است.

بخش‌های خدمات درمانی

آب و فاضلابویرایش

نوشتار‌های اصلی: آب و فاضلاب در ایران و فهرست سدهای ایران

تصفیه فاضلاب یک کمبود قابل توجه‌است. برای مثال اکثریت جمعیت تهران تصفیه فاضلاب ندارند، و پسابتصفیه نشده مستقیماً به آبهای زیرزمینی تزریق می‌شود. افزایش جمعیت بحران آب را تشدید کرده، این آلودگیآب‌های زیر زمینی موجب افزایش خطر سلامتی می‌شود.

جمعیت ایران بالاترین درصد دستیابی به آب آشامیدنیسالم را در خاورمیانه دارد. تخمین زده شده‌است که  92  درصد از جمعیت به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند (نزدیک به 100 درصد در مناطق شهری و 80 درصد در مناطق روستایی در سال 2007).

تغذیهویرایش

نوشتار(های) وابسته: کشاورزی در ایران، آشپزی ایرانی، فهرست کشورها بر پایه درصد جمعیت مبتلا به سوء تغذیه و ورزش در ایران

کشورها بر پایه درصد جمعیت مبتلا به سوء تغذیه، طبق سر شماری سازمان ملل.

طبق سر شماری سازمان ملل درصدی از جمعیت ملی ازسوء تغذیه رنج می‌برند. توجه جدی به جایگاه تغذیه در  بین مردم ایران از زمان تأسیس آموزشگاه علم تغذیه و غذا بوده که توسط دکتر حبیب‌الله هدایت در سال 19611 دایر شده بود.[نیازمند منبع]

با وجود این حقیقت که ایران دارای یک اقتصاد وابسته بهکشاورزی می‌باشد[نیازمند منبع]، درجات بالایی از سوء تغذیه در کشور وجود دارد.

حدوداً یک چهارم کودکان یا گرسنگی کشیده‌اند یا فاکتورهای کاهش رشد را به دلیل سطح پایین تغذیه تجربه کرده‌اند. با این وجود شاخص‌های قابلیت توزیع غذا در سطح پایینی است، درصد کودکانی که از سوء تغذیه رنج می‌برند در روستاها بیشتر است.

به عنوان یک اندازه‌گیری سلامت اجتماعی و توزیع غذایی ناکافی با توجه به منابع سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) 13در صد افراد جوان به عنوان چاقطبقه‌بندی می‌شوند.

با توجه به اعلام دولت ایران حدود 60درصد از ایرانی‌ها وزنی بیش از نرمال و 35 درصد از زنان و 15 درصد از مردان از چاقی رنج می‌برند.

کمیسیون مواد غذایی کدکس درسال 2002 به عنوان مسئول  تنظیم و تعیین استانداردها، کیفیت و قوانین سلامت مرتبط با تولید وتجارت، تولیدات کشاورزی خام و مواد غذایی با توجه به استانداردهای مختلف جهانی تأسیس شد.[نیازمند منبع]

صنایع نوشیدنی‌های بدون الکل ارزشی در حدود 20میلیارد دلار در سال دارند. امروزه ایران در حدود 3 میلیارد لیتر انواع مختلف نوشیدنی‌های غیر الکلی تولید می‌کند که نشان دهنده مصرف 46 لیتر در پایتخت می‌باشد و بیش از 12 درصد تولیداتش را صادر می‌کند. افزایش آگاهی نسبت به آسیب‌های نوشابه‌های گازدار و تند و درجات بالایدیابت، حرکتی را به سمت مواد غذایی سالم‌تر ایجاد کرده‌است.